2010. február 17., szerda

Jezustemplom/Christchurch

Aldas es bekesseg, meg napsutes, ami jo lenne.

Lassan egy honapja vagyunk uton. Eleg is lesz a deli szigetbol, 23.-atol jonnek az almak. Azok lesznek sokaig...

Kepek most nem lesznek, mert az soka tart.. Lehet lesznek, ha elszanom magam, de alapvetoen valoszinutlen. Kiszedni a fenykepezobol oket (am toltodik), berakni a gepbe (ami igy nem toltodik), vagy egyenesen a nagygepre, na asse lenne rossz.

Josok jokepvan, lehet megmacsgaljuk oket..

Lattunk pingvint, fokat. Ez fontos. A kocsi levizsgazot, balhatso index kellett neki (ezt megfakasztottuk mi) es a jobhatsonak kellett fogni, ezt 10 dolcsier megcsinaltak a szervizben. Mar mennek ra az indak es a tulipanok. ANgolul ugy mondjak: Bad Ass!

Az elo pingvin az sargaszemu volt, etetes kozben es varatlanul. Lenyegeben a Vilag legritkabb pingvinebe botlottunk egy 400 millio eves megkovesedett dzsungellbol allo tengerparton. 5 par koltott ott, ahol voltunk. 2 masik a dzsungel jobb felen. Es van meg tizennehany kolto par valahol mashol. Fasza..

Lattunk fokat is, bar az nem nagy ugy.,

Meg doglott kek pingvineket a Moeraki bouldereknel. Azok nagy kovek a tengerparton.

Meg lementunk mar vagy 3000km-t. A Lonely Planet alapjan nyomjuk a kul dolgokat, meg az alvohelyeket is. A kul dolgokat kenytelenek vagyunk turistastul. De az alvas ott megy, ami nincsen benne a guide ba. Lemesz a halal fa...szaba tovabbmesz, ott jolesz.

Tegnap es tagnapelott egy 1230m magas vulkankup toveben levo alpesi to mellett voltunk, korulottunk 2500+ hegycsucsok. Fasza volt.

Csak az a kar, hogy az ember a jot/rosszat par nap alatt megszokja, aztan sassze...


Moncsi nezi, mennyi lovenk maradt meg a poszmetekbol. De utalni fogom az almat hamarosan...


Rovidtavu tervek: get da hell out of NZ 23 of may. Do 10 days of Cambodia, or (ha fos az Almaszezon) do Jeju , ami del korea alatt egy sziget. Lemennenk vonattal/busszal, meg vissza is. De a Kambodzsa lenne a cel Europa elott..

Persze, ha megiljuk, deportalas (mer ugye megin feketen fogunk dolgozni bevandorlasilag..), meg ha nem lesz aszaly, meg minden..

Aztan okosak legyetek!