2009. december 15., kedd

Apdejt

Lent vagyunk delen, Nelson mellett Motueka varosban. Varjuk Godotot, ugy latszik, ez itt igy megy.

Lementunk eszakrol Wellingtonba, onnan a Ferry-vel (Feri, ellopta a kabaatom, ezert maar nem a baraaatom, Feeri..) Picktonba. Az ut harom ora, embernek 53 dodo, kocsinak 114. Igy megy ez.

Autonk neve Aladar. Esetleg Ali. Utananeztunk, nemetul Aldarik, Aldemar. Oreg, tapasztalt, szlavul Vladar, ami a nemesseg fele vezeto ut egyik allomasa. Mar leszedtuk rola a a kek muanyag nalepka delfineket es a tengeri csillagokat.
Ugy nez ki, lessz idonk a mar meglevo drotkefevel lecsiszolni, kifinomitani a smirglipapirral, le rust eaterezni, alapozni glettelni es festeni. Aztan johetnek ra a nepmesemotivumok, tulipanok, bokretak. Vorosfestekkel.

Ket verzio van, mi erte Aladart:
1. szivargott az olaj, mikor mar csak 1l maradt, a suru, retkes masszat nem gyozte az olajpumpa, es a fiber anyagu (uvegszal?) 20 evnel idosebb fogaskerek megadta magat, amivel megmentette a motrot. Ezt a verziot az ausztral aborigin osokkel rendelkezo Paihia-i (Waitangi a tiriti point mellett) Automobil assotiation Antony szervizmestere es 25 ev tapasztalata tamogatja.
2. kiment az emlitett fogaskerek, hirtelen valtozott az olajnyomas, elment egyszerre, ertelemszeruen gyujtas sincs, kocsi lealt. Ezt tamogatja az, hogy figyeltuk az olajnyomast is online es a kocsi hangjat is. Valamint az utmoso auto, ami a lejton ment utanunk ugy 30-40 percel.

Mindenesetre a 1975 os factory made motorhomunk a 3.3 as Holden soros hathengeres benzines motraval jol szolgal. A sebvaltoolaj csepeg, de lassan. A benzintank is csepeg, lassan.
Volt vilagitas az nappaliban, miota ujra van motrunk, gyertyazunk.
A gazsuto meg mukodik, a mosdo is, a viztankunk is csepeg, bar ha vegre megcsinalnam, akkor lenne folyovizunk is, nem csak bandaszka...

Vizum van, bar elegge restriktiv - most nincsen ra munka. Adoszamot intezzunk, aztan jon a probalkozas felfeketen, mert jan elejeig legalis munka nemlesz.

Telszamunk 02 107 907 30, 0064 NZ elohivoszama, talan akkor a 02 bol nulla nelkul hivando.


Amugy jol vagyunk, szeretjuk egymast meg minden. Delen hidegebb van, ujra hosszuujju kell...


Hat igy