2010. január 27., szerda

Gleccserek es vezermuszily, de ipszilonnal am

Na, jon a sok kombajnos kep, meg a hajnal a hasadasaval.
Kezdjuk is.
Igy indult a nap 4.00 kor. Homalyosan, nedvesen es kevesbe lelkesen.
De a gondolatok 4.50 korul igen nagy tisztasagot ernek el..
Az elso a sorvegen csinalt 7 kepbol. Nem igazan tom, hany orakor, de ugy 16-18 perc a sor oda es vissza.. Sotet szobaban, jol beallitott monitoron nezni.
Es itt mar lassan het ora elott jarunk. Nem tudni miert, csik van a betuk alatt. Amen...

Es az igert kombajnok, amiket mar nem hasznalunk, mert almat szedni megyunk csak vissza februar vege fele.
A pilota: Es a kapitany:Valamint kozeli kep, amin a sorok is es a magneska is rajt van, hova kell menni (aztan ha nem jon ossze, nem jonnek a poszmetek, mer ugyanazt menjuk megegyszer vegig...)

Ennyit a kombajnokrol. Munka kozben meg altalaban, ha kilencnel kevesebbet dolgoztunk, csurtunk Aladaron is. Ime egy lyuk, ahol a teto nem a rozsdan, hanem a legures teren at csatlakozott a geptestre. A lyuk bar nem latszik, de mi tudjuk, hogy ott van. Azota belaminalva, beglettelve, lealapozva es lefestve. Bizony.

Itt pedig az ukrajnai cseh gyokerekkel rendelkezo kaliforniai Phyl baratunkkal az elozoleg lefestett ablakramat szilikonozzuk. Azota mar ez is feher.
Phyl (Phil), eurospalettara feszitett capabort, majd a kesobbiekban a paletta ele felerositett ket vodor Boysenberry dzsuszt hord a fekete 20 eves subaruja tetejen. A dzsuszbol bor lett. Jo gyerek, visszateritettuk az europai utra. Itet.

Moncsi kedvenc konyhagepe: (7 nyelven beszel, szop, nyal es gombot is varr.. - bar varrni szarul..)
Az utolso berrys kepen az, amit sokaig, nagyon sokaig neztem. A bal oldalon az arny a Vilag legnagyobb Boysenberrytermelo orszaganak 4. legnagyobb termeloje szemelyesen. A Berrik szelleme.. Steven Sutton szemelyesen es a fenykepezeskor tudtomon kivul..A szedes utan volt ket nap festes (ha igazan fos munkat akarunk, jo, ha esik is kozben a pottyok vigett..) es az elso allomas a palacsinta sziklak voltak: (nagyobb kepen latszana mer azok..)
Igen, ha valakinek ketsegei vanak felole, az egy talyog a kezemen. Mert gleccserre az ember ne menjen nelkule.
(Orvos korhazban szobaall veled 200$, maganorvos, akit a patikaban adnak 100$ er - hamegjo, hogy inkabb a gleccserre megyunk 160$ er, No nie? No ano.)

A gleccseres maszas reggelen a picsas hatter es a ego reflektoru Aladar, valamint encsodassagom:Ezek meg nem a gleccser. Ja a gleccsert a kiegyezes elott ket evvel egy Haast nevu jo alattvalo talalta meg es azon nyomban el is nevezte az uralkodorol. Igy a Vilag leglatogatottabb es masik ketto (Fox, amirol lesz ket kep es meg egy Patagoniaban) gleccserhez hasonloan a Vilagon esoerdobe "folyo" jelensege Ferenc Joska nevre hallgat. Elnezest Amitol a mondatert, de ertheto, a hiba az On keszulekjeben van.. Legalabbis is..
Ez mar a Franczi. Es igy olvad:Mar fentrol menet kozben:Elorehatolas:Nyakonharapos:
Moncsibeszorulos:Es igen, pisalom le a gleccsert..:Indiai lepesbenfotozos arc segge es mi mint rapperek a jegben:Cipo a fogakkal, feher festek az ajtofestesrol, feketefestek a kocsi hatuljarol es a talyog:Csussz!Na, ha csuszol, akkor mesz a gleccser belsejebe, szoval csak eddig mehettunk, de a pingvin meglett.

Es ket kep a Fox gleccserrol, ami valami governorrol lett elnevezve. Meredekebb, es belelatni messzirol. Szeressuk.Es latszik Hermelia is, a viragunk, valamint a pompas munka a kocsi tetoreszen, uveg alatt, meg az en arnyam es.

Es egy pompas kep, amihez behajtottunk a not suitable for campervans utra:
Most azert blogoltunk, mivel az arnyas kep utan gyanus neszre figyelt fel Moncsi, megalltunk, es megallapitottuk, hogy jo lenne egy vezermuszily, aminek az osszes foga megvan. Ma delre kene megjonnie, max egyre, tehat fel oran belul. Aztan megyunk delnek, megnezzuk, szedhetunk e sargabarackot, egyebet es megdelebbre Bluff majdan Stewart Island, ahol biciklizes, satrazas es Kiwik uldozese. Mer ott tenyleg vannak, ellenben az orszag tobbi reszevel.

Mindenkit csokolunk. Itt delen tiz utan joval is vilagos van, meleg van es sut a Nap.
De a nyugati parton esni kene. Evi 6 metert.

Kakilas, szerviz es menes. Ja, tegnap reven meg itt voltunk, elmentunk egy tohoz. Letertunk az osvenyrol, patak. Es a patak szelen meteres angolna. Mondom megfogom, de hogy.. Kezzel nemigen, na, vagjuk bele a kest..

Elsore olyan bena voltam, hogy teljesen melle, meg el sem ment a halam...
Masodszorra kicsit belevagtam, de a jo karvastagsagu izom csak pofancsapott vizzel es elment.

Olni megsem olyan konnyu, kicsit jobban ertem Matet a nyullal...

Kemeny itt a termeszet tenyleg..