2009. december 29., kedd

Boysenberry

Emlegettek, hogy Karacsony, meg Boxing day, meg Merry krisztmasz. De mi meg csak a berryket (beeriii, ellop..) szedtuk. Kilenc utan nyugszik a nap, tizig vilagos van es homokos oceanpart, nem pedig Karacsony. Ahhoz hideg sotet kell. Borzongos es fenyocske, meg erzes. Hianyzik, ha igy belegondolok, de egy tel kihagyasa meger egy Karacsonyt.

Kepek is lesznek, minnya megnezem, mit raktunk ra a kisgepre ecelulag.

Elso estenk tehenek es a tehenek bolhai kozt volt Aladarral. Ez a masodik, Kai-Iwi tavak. Este odajottek a helyi arcok, kell e valami pisztrangfele, mer ket perce fogtak, es ma van nekik egy. Kellett, pompas volt. Nagyon pompas.
Ezek a nagyfak itt. Kauri. Nezem itet. Jon a Moncsikas haromkauris nemfenykepezes.
Na, nem harom, hanem negy. A harom aza harom nover volt mashol, megkeveredtek a fejemben. Nem Csehov a 3 nover, azok is Kaurik..
Kozos kep a legszelsebb faval(ami nem laccik a kepen..) szulok es nagyszulo (uz mame obaja len teba, babicko!) oromere.
Egy vezetos kep a Kauris erdobol. Kamionista sztajl.
A legeszakibb pont. Cape Reinga. Innen ugrik a Maorik szerint a lelek bele a nirvanaba. Aztan nemis, mer viz van ott.
Ugyanitt, csak a masik rokonsagnak. A lelkeket neztem, ott voltak.
Es ezek a kepek valami barlangol keszultek kifele, mely csakis apalykor latszodik. Ez a bics van mellette:
Az elejerol egy konyhai kep ellenkezes kozben:
Es egy parkolos kilatos kovetkezik meg. Minkettonkel.

































Es nem utolso sorban a lerobbanasunk helyszine. Mert lerobbani is tudni kell. Innen huzattak at az ocean melle Paihiaba.

Van meg a fenykepezoben egy Aladart szerelos kep. Az uj kollegank van rajt Californiabol es jomagam. Szilingeljuk az elso ablakot szilikonnal. Mar kesz, koszoni jo lett. Kiderult idokozben, hogy a multban utkoztek Aladarral, a bal felevel teljes magassagban. Ezert a bal fele a csunyabb, rozsdulobb. Kalapalas volt, es gletteles. Glett le, surol, fest. Nyomjuk neki. Illetve nyomtuk, mig nyolctol haromig, vagy hettol, esetleg hattol 13.00 ig meloztunk. De utobbi negy napon reggel negytol kettoig, haromig. Alvasmenes, meg napfennyel. Mire megszoknank- ha lehet ilyet, holnapra mar hetre megyunk csomagolni a poszmeteket.

Ezert is a sok iras meg kepecske. Pompasan hatkor kelunk, nem 3.07-kor...

Most pedig bevasarlas var meg rank, fozocske es alvas. Ja, egesz delelott (4.00-9.00) esett. Kozbe raktuk a berit. Fasza volt.
De ha jo ido van, melo utan 25 perccel mar homokos tengerpart a nyulak szigeten es hullamok. Amikor nem eszunk szedret, olyankor jo.